Klein Vaarbewijs 1 2020-07-28T23:04:27+00:00

CURSUS KLEIN VAARBEWIJS 1

Of u veel of weinig vaarervaring heeft maakt voor het volgen van de cursus KV 1 niet zo veel uit.
Uiteraard is enige ervaring een pré, maar de stof wordt op een dusdanige manier aangeboden en uitgelegd, dat het ook zonder vaarervaring goed is te volgen en te begrijpen.

 

 

NEEM CONTACT OP

CURSUS OPBOUW

Momenteel geef ik vanwege de corona-maatregelen alleen dagcursussen voor het KV 1 en KV 2.


De dagcursus duurt een hele dag. Aanvang is om 09.20 uur, eindtijd rond 17.00 uur.

De ‘lastigste’ onderwerpen worden deze dag behandeld. U moet daarbij denken aan de voorrangsregels, verlichting van schepen, betonning, manoeuvreren, het berekenen van de speling onder de brug en nog een paar kleinere onderwerpen. Makkelijker onderwerpen en thema’s worden overgeslagen. Als u in zich in relatief korte tijd wilt voorbereiden op het examen, dan legt u met deze dagcursus een gedegen basis voor uw studie.

De stof wordt behandeld in blokken van 50 minuten, waarna we steeds even 10 minuten pauzeren. Uiteraard is er gedurende de lunch een wat langere onderbreking. Hierdoor, door de afwisselende werkvormen én doordat de cursus zo interactief mogelijk wordt gegeven, is deze dag “goed vol te houden”.

De cursusdag wordt ondersteund met een powerpoint-presentatie met daarin, naast de teksten, foto’s en een aantal korte filmpjes.

De examenstof bestaat uit hoofdstuk 1 t/m 4 van het cursusboek van de ANWB.

CURSUSLOCATIES EN STARTDATA

Examen Klein Vaarbewijs: enorme wachttijden bij het CBR

Als u nu (peildatum: medio juli) uw examen voor het Klein Vaarbewijs wilt aanvragen in Zwolle of Hoogeveen, dan komt u al uit in oktober! Soms is er eerder een mogelijkheid, omdat ze een extra datum toevoegen, maar die data stromen ook net zo hard weer vol. Bent u van plan om dit jaar nog uw vaarbewijs te halen, wacht u dan niet te lang met aanvragen.

Door u gekozen locatie:

De dagcursus kan voor groepen op een door u gewenste locatie worden gegeven. In principe kan dit overal in Nederland. Voorwaarde is uiteraard dat ik de cursusdag corona-proof kan verzorgen, d.w.z. met voldoende ruimte tussen de cursisten. Lesdatum (en dat kan ook door de week) en lestijden in overleg.
Indien uw locatie voor mij niet al te ver weg ligt, kan de dagcursus ook worden opgeknipt in 2 halve dagen. Tarieven zijn afhankelijk van de groepsgrootte en mijn reistijd.

Blokzijl:

Vaste cursuslocatie voor de dagcursus is Multifunctioneel centrum “de Ploats”, Groenestraat 18, 8356 DB Blokzijl. Blokzijl ligt mooi centraal in de kop van Overijssel. Of u nu uit Meppel, Wolvega of Emmeloord komt, veel meer dan een half uurtje rijden zal het niet zijn. De cursuslocatie is goed bereikbaar én heeft naast het gebouw veel (gratis) parkeerruimte. Het leslokaal is ruim opgezet, en de lunch wordt altijd goed verzorgd. In de lunchpauze hebt u vast wel even tijd om een blik te werpen op de sfeervolle haven, die vlakbij ligt. 

Ik heb op 06 juni en 13 juni een dagcursus gegeven in Blokzijl.
Op zaterdag 10 oktober geef ik weer een dagcursus in Blokzijl. Eerder heeft vanwege de zomervakantie en de wachttijden bij het CBR geen zin.
Mocht u belangstelling hebben voor een  cursus op een vrijdag omdat de zaterdag voor u slecht uitkomt, laat u het dan even weten. Bij voldoende belangstelling geef ik dan dit najaar ook nog een cursus op een vrijdag.

De cursus wordt corona-proof gegeven! Dat betekent minder cursisten, en anderhalve meter afstand tussen de cursisten (tenzij u met meerdere personen komt en op hetzelfde adres woont).
Uw cursusmateriaal kunt u vast bij ons bestellen. Het boek wordt dan aan u opgestuurd, de verzendkosten nemen wij voor onze rekening.
Dan kunt u vast aan de studie!

 

KOSTEN VAN DE CURSUS

De dagcursus Klein Vaarbewijs 1 kost € 149,- per persoon. Dit is inclusief de lunch met melk of karnemelk en koffie en thee gedurende de hele cursusdag. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. 

Wordt de dagcursus op locatie gegeven dan zijn de kosten afhankelijk van de groepsgrootte en de afstand voor mij naar de cursuslocatie.

Het cursusboek van de ANWB (druk 26) kost € 21,-
Setprijs (boek met oefen-DVD) is € 34,- (is ANWB-prijs)
Het door u bestelde cursusmateriaal kan voor aanvang van de cursus aan u worden opgestuurd, de verzendkosten zijn voor rekening van de vaarschool. Dan kunt u vast aan de studie!

Het examen kost € 42,-
Meer informatie over het examen Klein Vaarbewijs vindt u op de site van het CBR: www.CBR.nl