Klein Vaarbewijs 1 2020-03-24T12:32:36+00:00

CURSUS KLEIN VAARBEWIJS 1

Of u veel of weinig vaarervaring heeft maakt voor het volgen van de cursus KV 1 niet zo veel uit.
Uiteraard is enige ervaring een pré, maar de stof wordt op een dusdanige manier aangeboden en uitgelegd, dat het ook zonder vaarervaring goed is te volgen en te begrijpen.

 

 

NEEM CONTACT OP

CURSUS OPBOUW

U hebt de keus tussen een cursus van 5 avonden, of een dagcursus.
Tijdens deze cursussen komen allerlei facetten van het varen aan de orde.

Dagcursus.

Deze cursus duurt een hele dag. Aanvang is om 09.30 uur, eindtijd rond 17.00 uur.
De ‘lastigste’ onderwerpen worden deze dag behandeld. U moet daarbij denken aan de voorrangsregels, verlichting van schepen, betonning, manoeuvreren, het berekenen van de speling onder de brug e.d. Makkelijker onderwerpen en thema’s worden overgeslagen.
Als u in zich in relatief korte tijd wilt voorbereiden op het examen, en u hebt geen zin, of niet de gelegenheid om gedurende vijf weken steeds één avond per week naar de avondcursus te gaan, dan is dit een goed alternatief.
De stof wordt behandeld in blokken van 50 minuten, waarna we steeds even 10 minuten pauzeren. Uiteraard is er gedurende de lunch een wat langere onderbreking. Hierdoor, door de afwisseling in de behandelde stof én doordat de cursus zo interactief mogelijk wordt gegeven, is deze dag “goed vol te houden”.
Bij de cursusprijs inbegrepen is een lunch en koffie of thee gedurende de cursusdag.
Het cursusboek en de oefen DVD zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Cursus van 5 avonden.

De cursusavonden worden gegeven van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur.
De avond wordt verdeeld in drie blokken van 45 minuten met daartussen twee korte pauzes.
Op deze wijze is het (ook na een drukke dag) goed te volgen.

Tijdens de cursusavonden probeer ik de examenstof op een zo interactief mogelijke manier aan te bieden.
Stof die duidelijk in het boek staat en/of geen toelichting behoeft sla ik soms over. Dit is met name het geval bij hoofdstuk 2, waar allerlei technische zaken, alsmede veiligheid aan boord, worden behandeld. Lastige onderwerpen daarentegen krijgen extra aandacht.

Beide cursussen worden ondersteund met een powerpoint-presentatie met daarin, naast de teksten, foto’s en een aantal korte filmpjes.

De examenstof bestaat uit hoofdstuk 1 t/m 4 van het cursusboek van de ANWB.

CURSUSLOCATIES EN STARTDATA

Vanwege de maatregelen rond het Coronavirus zijn alle cursussen tot 1 juni uitgesteld.

Dit betekent concreet dat er voor de zomervakantie waarschijnlijk geen avondcursus voor het KV 1 kan worden gegeven, omdat u dan pas medio juli examen zou kunnen doen.
Wel geef ik op 6 juni een dagcursus in Blokzijl. Als u deze dagcursus volgt, kunt u z.s.m. na de heropening van het CBR op voor het examen voor uw KV 1. Uw cursusmateriaal kunt u vast bij ons bestellen, de verzendkosten nemen wij voor onze rekening. Dan kunt u vast aan de studie!

Dagcursus

Blokzijl:

Vaste cursuslocatie voor de dagcursus is Multifunctioneel centrum “de Ploats”, Groenestraat 18, 8356 DB Blokzijl.

De laatste dagcursus heb ik gegeven op 29 februari 2020.
De volgende dagcursus is gepland op 6 juni 2020.

Blokzijl ligt mooi centraal in de kop van Overijssel. Of u nu uit Meppel, Wolvega of Emmeloord komt, veel meer dan een halt uurtje rijden zal het niet zijn.
De cursuslocatie is goed bereikbaar én heeft naast het gebouw veel (gratis) parkeerruimte, parkeren is dus geen probleem. Het leslokaal is ruim opgezet, en de lunch wordt altijd goed verzorgd. In de lunchpauze hebt u vast wel even tijd om een blik te werpen op de sfeervolle haven, die vlakbij ligt.

Lelystad:

“Aan ut water”, bij Flevo Marina, IJsselmeerdijk 17 bij Lelystad, lijkt een zeer geschikte locatie om een dagcursus te gaan verzorgen. Ik was in ieder geval meteen onder de indruk toen ik hier onlangs was.
Direct aan de marina gelegen, dus met uitzicht op de bootjes, en met een ruim leslokaal, is dit een heel mooie stek. U rijdt er makkelijk naar toe en er zijn voldoende parkeerplaatsen voor uw auto. Bij voldoende aanmelding start ik hier binnenkort met een dagcursus voor het KV 1.

Door u gekozen locatie:

De dagcursus kan voor groepen ook op een door u gewenste locatie worden gegeven.
Lesdatum (en dat kan ook door de week) en lestijden in overleg.

Avond-c
ursus, 5 avonden

Wanneperveen:

De cursus KV1 wordt gegeven op de maandagavond, van 19.30 tot 22.00 uur, in het leslokaal achter het havenkantoor op Beulaeke Haven, vlakbij Wanneperveen.
Op 27 januari 2020 ben ik gestart met een nieuwe avondcursus.
Vanwege het coronavirus staat de volgende avondcursus niet eerder gepland dan in het najaar van 2020. Ik adviseer u om, als u nog voor de zomer uw vaarbewijs wilt halen, in te schrijven voor de dagcursus welke op 6 juni is gepland.

KOSTEN VAN DE CURSUS

De avondcursus Klein Vaarbewijs 1 (5 avonden) kost € 179,- per persoon.

De dagcursus Klein Vaarbewijs 1 kost € 149,- per persoon. Dit is inclusief de lunch en koffie/thee gedurende de cursusdag.
Wordt de dagcursus op locatie gegeven, en zorgt u zelf voor een geschikte zaal, alsmede voor koffie/thee en een lunch, dan kost de cursus € 129,- per persoon.

Beide bedragen zijn exclusief het cursusboek en de examenkosten.

Het cursusboek van de ANWB (druk 26) kost € 21,-
Daarnaast is het raadzaam om de bijbehorende examentraining (oefen-DVD) aan te schaffen.
Setprijs (boek met oefen-DVD) is € 34,- (is ANWB-prijs)
Het door u bestelde cursusmateriaal kan voor aanvang van de cursus aan u worden opgestuurd, de verzendkosten zijn voor rekening van de vaarschool. Dan kunt u vast aan de studie!

Het examen kost € 42,-

Meer informatie over het examen Klein Vaarbewijs vindt u op de site van het CBR: www.CBR.nl