Klein Vaarbewijs 1 2019-05-09T22:54:53+00:00

CURSUS KLEIN VAARBEWIJS 1

Of u veel of weinig vaarervaring heeft maakt voor het volgen van de cursus KV 1 niet zo veel uit.
Uiteraard is enige ervaring een pré, maar de stof wordt op een dusdanige manier aangeboden en uitgelegd, dat het ook zonder vaarervaring goed is te volgen en te begrijpen.

 

 

NEEM CONTACT OP

CURSUS OPBOUW

U hebt de keus tussen een cursus van 6 avonden, of een één dagscursus.
Tijdens deze cursussen komen allerlei facetten van het varen aan de orde.

Eén dagcursus.

Deze cursus duurt een hele dag. Aanvang is om 09.30 uur, eindtijd rond 16.30 uur.
De lastigste onderwerpen (en na 30 jaar cursus geven weten we feilloos welke onderwerpen dat zijn) worden deze dag behandeld, makkelijker onderwerpen en thema’s worden overgeslagen.
Als u in zich in relatief korte tijd wilt voorbereiden op het examen, en u hebt geen zin, of niet de gelegenheid om gedurende zes weken steeds één avond per week naar de avondcursus te gaan, dan is dit een goed alternatief.
De stof wordt behandeld in blokken van 50 minuten, elk uur pauzeren we even kort. Uiteraard is er gedurende de lunch een wat langere onderbreking. Hierdoor, door de afwisseling in de behandelde stof én doordat de cursus zo interactief mogelijk wordt gegeven, is deze dag “goed vol te houden”.
Bij de cursusprijs inbegrepen is een lunch en koffie en thee gedurende de cursusdag.
Het cursusboek en eventueel de oefen DVD zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Cursus van 6 avonden.

De cursusavonden worden gegeven van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur.
De avond wordt verdeeld in drie blokken van 45 minuten met daartussen twee korte pauzes.
Op deze wijze is het (ook na een drukke dag) goed te volgen.

Tijdens de cursusavonden probeer ik de examenstof op een zo interactief mogelijke manier aan te bieden.
Stof die duidelijk in het boek staat en/of geen toelichting behoeft sla ik soms over. Dit is met name het geval bij hoofdstuk 2, waar allerlei technische zaken, alsmede veiligheid aan boord worden behandeld.
Lastige onderwerpen daarentegen, zoals manoeuvreren, voorrang, betonning, verlichting en dagtekens van schepen en het berekenen van de speling onder de brug, krijgen extra aandacht.
Na iedere avond krijgt u wat vragen mee om thuis te maken, de antwoorden krijgt u erbij. Zo kunt u uw eigen werk controleren. Als, na het maken van de vragen of al studerend, een bepaald onderwerp toch niet helemaal duidelijk is, leg ik dat aan het begin van de volgende cursusavond opnieuw aan u uit.

Alle cursussen worden ondersteund met een powerpoint-presentatie met daarin, naast de teksten, foto’s en korte filmpjes.

De examenstof bestaat uit hoofdstuk 1 t/m 4 van het cursusboek van de ANWB.

CURSUSLOCATIES EN STARTDATA

Eén dags-cursus

Blokzijl:
Omdat er steeds meer vraag komt naar de zogenaamde 1 dags-cursus, heb ik op 4 mei mijn eerste dagcursus gegeven. De reacties waren erg positief.
Op 25 mei 2019 start ik in Blokzijl met de volgende dagursus.
Locatie is Multifunctioneel centrum “de Ploats”, Groenestraat 18, 8356 DB Blokzijl.
Als u zich in relatief korte tijd wilt voorbereiden op het examen, en genoeg hebt aan de uitleg over de “wat lastiger onderwerpen”, dan is deze cursus geschikt voor u.
Blokzijl ligt redelijk centraal in de kop van Overijssel, de cursuslocatie is makkelijk bereikbaar én heeft (naast het gebouw) veel parkeerruimte. In de lunchpauze hebt u vast wel even tijd om een blik te werpen op de sfeervolle haven, die vlakbij ligt.

Cursus gedurende 6 avonden

Wanneperveen:
De cursus KV1 wordt gegeven op de maandagavond en/of de woensdagavond, van 19.30 tot 22.00 uur, in het leslokaal achter het havenkantoor op Beulaeke Haven, vlakbij Wanneperveen.

De laatste  2 cursussen zijn eind april 2019 afgerond. Hierna start ik voor de zomervakantie niet meer met een nieuwe cavondursus, omdat we dan pas begin juli klaar zijn. Wilt u toch op korte termijn in het bezit komen van uw vaarbewijs, dan verwijs ik naar de 1 dags-cursus die op zaterdag 25 mei 2019 wordt gegeven in Blokzijl. In september start ik weer met een avondcursus.

Zwolle:
De cursus KV1 wordt gegeven op de maandagavond, van 19.30 tot 22.00 uur, bij Terra Nautic in Zwolle.
Deze locatie ligt heel gunstig, bijna pal aan de A 28 ter hoogte van Van der Valk (maar dan aan de andere kant van de snelweg), en beschikt over ruim voldoende parkeergelegenheid.

Voor de zomervakantie start ik niet meer met een nieuwe cursus, omdat we dan pas in juli klaar zijn. Wilt u toch op korte termijn in het bezit komen van uw vaarbewijs, dan verwijs ik naar de 1 dags-cursus die op zaterdag 25 mei 2019 wordt gegeven in Blokzijl.

Heerenveen:
Binnenkort wil ik ook in Heerenveen starten met een 1 dags-cursus. Zodra er een geschikte cursuslocatie is gevonden, gaan we van start. Nadere informatie volgt.

Door u gekozen locatie:

De cursus kan voor groepen ook op een door u gewenste locatie worden gegeven. De cursus kan zowel overdag (bij voorkeur op vrijdag, maar andere dagen zijn in overleg ook mogelijk), als ’s avonds worden verzorgd. Ook is het mogelijk om de cursus gedurende 2 of 3 hele dagen te geven (i.p.v. 6 avonden). Lesdata en lestijden in overleg.

KOSTEN VAN DE CURSUS

De avond-cursus Klein Vaarbewijs 1 (6 avonden) kost € 185,- per persoon.
De 1 dags-cursus Klein Vaarbewijs 1 kost € 145,- per persoon. Dit is inclusief de lunch en koffie/thee gedurende de dag.
Beide bedragen zijn exclusief het cursusboek en de examenkosten.

Het cursusboek van de ANWB (druk 25) kost € 20,-
Daarnaast is het raadzaam om de bijbehorende examentraining (oefen-DVD) aan te schaffen.
Setprijs (boek met oefen-DVD) is € 33,- (is ANWB-prijs)

Het examen kost € 42,-
De afgifte van het Klein Vaarbewijs zelf kost € 20,- (dit is inclusief pasfoto)

Meer informatie over het examen Klein Vaarbewijs vindt u op de site van de VAMEX: www.vamex.nl