Loading...
Recensies 2017-06-30T11:10:02+00:00

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je IP-adres 18.232.51.69 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
117 berichten.
Henny Kosse Henny Kosse uit Wijhe schreef op 2 oktober 2017 om 10:37:
Een praktijkles in september gevolgd met eigen boot. Eerst samen doorgenomen wat mijn wensen waren en deze netjes en duidelijk in de praktijk tot uitvoering gebracht. Ben nu een stuk zekerder. Echt een aanrader. Rolf bedankt voor de fijne les.
Roelf Roelf schreef op 29 juli 2017 om 12:32:
Met behulp van de cursussen KV1 en KV2 met gemak de examens gehaald, een perfecte voorbereiding op de examens. Een goede en heldere manier van uitleggen maakt het leerzame, maar ook plezierige cursussen.
Wietse Wietse schreef op 29 juni 2017 om 14:43:
Een aanrader! Een goede voorbereiding op de aanloop naar het examen vaarbewijs 2. De lessen zijn duidelijk. Rolf geeft handige 'tips en tricks'. Deze hebben mij hebben geholpen om te slagen voor mijn VB2
Ingrid en Lotte Ingrid en Lotte schreef op 29 juni 2017 om 14:41:
Mijn dochter en ik zijn gisteren (21 juli 2017) in één keer geslaagd voor ons Klein Vaarbewijs 1, mede dankzij de vaarcursus die we bij Rolf hebben gevolgd. Dat heeft ons enorm geholpen! Echt een aanrader!
Hans Westrik Hans Westrik schreef op 13 juni 2017 om 15:47:
Vanmiddag geslaagd voor KVB2 nadat ik vorig jaar 1 had gehaald. Beide cusussen met veel plezier bij Rolf gevolgd en met goed resultaat. Rolf bedankt voor je uitleg en leuke manier van cursus geven.
Cor-Jan Cor-Jan schreef op 13 juni 2017 om 15:47:
Na de cursus KVB1 ook KVB2 gevolgd bij De Belter. Deze training geeft veel toegevoegde waarde als voorbereiding op het examen maar ook op de praktijk doordat er veel met de kaart wordt geoefend.
Edgar Edgar schreef op 13 juni 2017 om 15:47:
Op 31-3 het examen kv1 met succes afgelegd met 68 punten. Rolf bedankt voor je duidelijke uitleg en tot op de praktijkvaarles.
Frans Lugtmeijer Frans Lugtmeijer schreef op 13 juni 2017 om 15:47:
Gistermiddag geslaagd voor vaarbewijs 1 met 64 punten. Bedankt voor de goede begeleiding in vorm van de cursus .
Cees Cees schreef op 13 juni 2017 om 15:46:
Gister Klein Vaarbewijs 1 gehaald in Zwolle met 71 punten!Dit mede door een goede basis met de cursus KV1 van Rolf. Vooral voor de inzicht vragen is de cursus heel nuttig, bij voorrang, betonning, waterpeil en manoeuvreren. Ook handig om alvast te wennen aan de manier van vraagstellen van VAMEX, die gebaseerd is op het toepassen van feitjes uit BPR en RPR en inzicht vragen. Er worden vooral situaties beschreven die niet in het boek of in de voorbeeld examens staan.Verder blijft het nodig om alle details van BPR en RPR uit het hoofd te leren, inclusief de bijlagen met de geluidsseinen en tekens (borden/lichten).We gaan nu voor KV2, ook met de cursus van Rolf!
Jan-Boudewijn Jan-Boudewijn schreef op 13 juni 2017 om 15:46:
In het najaar van 2016 de cursus vaarbewijs I mogen volgen. Deze cursus werd gegeven op locatie in Deventer. Het was allereerst prettig dat dit mogelijk was via de Belter.De docent Rolf heeft op een leuke en interactieve manier de soms wat droge kost onder de aandacht gebracht. Naar mijn idee was het ook voor leken goed te volgen. De praktijkervaring van Rolf bleek ook uit de anekdotes die hij vertelde.Kortom erg veel opgestoken van deze cursus, mede door de docent, en nu nog even examen doen en dan op naar vaarbewijs II, waarvan Rolf ook aangeeft dat dit een meer actieve cursus is. Als dat met hetzelfde enthousiasme door Rolf wordt gegeven kan het alleen maar erg leerzaam en leuk worden!
Willem Smit Willem Smit schreef op 13 juni 2017 om 15:46:
Het was een erg gezellige cursus, zo samen met de medecursisten. De vraagstelling op het examen was wel heel anders dan de vragen in de proefexamens van het ANWB- site. De cursus van Rolf was een welkome aanvulling op de stof in het cursusboek en een garantie voor "in een keer slagen".
Cor-Jan Cor-Jan schreef op 13 juni 2017 om 15:46:
In 7 avonden heeft Rolf ons op een prettige manier door de regels van het KVB1 geleid. Dit met ondersteuning van duidelijke (praktijk) voorbeelden. Ondanks dat het af en toe taaie stof is zijn de lesavonden voorbij gevlogen. Een goede basis voor het examen dat ik met goed gevolg heb kunnen afsluiten. Deze training is een aanrader voor iedereen die wil gaan varen!
Ben Boerema Ben Boerema schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
Vandaag (dinsdag 15 november 2016) bij Vamex in Zwolle examen gedaan voor mijn KVB1. En wat denk je, hartstikke geslaagd. 72 punten gehaald van de 80 (dus een 9). Hier ben ik dus heel blij mee, want dan mag ik volgend vaarseizoen ook echt varen met m'n snelle sloep. De vraagstelling in het examen is op zich niet moeilijk, maar wel anders dan dat je vanuit het boek of proefexamens gewent bent. Je moet de vragen, maar ook de antwoorden, heel goed lezen en ik was dat uur toch wel bijna helemaal nodig. Maar het is goed gegaan. Dat 't zo goed gegaan is, heb ik vooral te danken aan Rolf Colenbrander van Vaarschool De Belter. Eerder al eens geprobeerd via een online cursus dit te doen. Nou, dat werkte in mijn geval totaal niet. Je ervaart de stof als gortdroog en ik pakte 't gewoon niet op. Echter dat was met een 7 avonden cursus (de eerste heb ik trouwens gemist) van Rolf wel anders. De uitleg van alles was veel duidelijker en dan gaat 't ook veel meer leven. Dan snap je ook veel beter wat er in het boek en de wet staat. En met een groepje van zo'n 17 personen is het nog hartstikke leuk ook. De avonden vlogen voorbij. Daarnaast heb ik samen met een andere cursist, Wiebe, nog een praktijkvaarles gehad. Zie mijn eerdere review. Al met al heeft Rolf Colenbrander er duidelijk aan bijgedragen, dat ik nu in het bezit ben van het Klein Vaarbewijs. Volgens mij is deze wijze van studie de enige manier om het examen ook daadwerkelijk te halen. Waarvan akte. Rolf, ontzettend bedankt voor je uitleg, je deskundigheid, maar ook je grapjes, die dit tot wel één van de leukste cursussen heeft gemaakt die ik ooit heb gedaan. En dat zijn er nogal een paar. En he................., misschien tot KVB2 Ben Boerema, Vollenhove.
Jacqueline Brandenburg Jacqueline Brandenburg schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
Na deze cursus heb ik meer inzicht gekregen. Rolf geeft een duidelijke uitleg en behandelt de stof op een prettige manier. Bedankt. Ik heb goede hoop op een positieve uitslag van het examen.
Daniëlle Daniëlle schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
De cursus avonden maakten wel degelijk inzichtelijk wat er in het boek staat. Door samen te leren en elkaars vragen te beantwoorden wordt veel duidelijk. Ook de proefexamens die bij de cursus in zitten zijn erg leerzaam. Rolf legt goed uit, neemt de tijd en legt zonodig nog eens uit. Prima begeleiding.
Teunis ter meer Teunis ter meer schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
Duidelijke leuke uitleg van de materie
Wietse Hut Wietse Hut schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
Rolf geeft op een ontspannen en prettige manier les in de theorie van het Klein Vaarbewijs. Het tempo is door iedereen prima te volgen. Voor inhoudelijke vragen is volop ruimte; de antwoorden zijn vaak doorspekt met anekdotes, wat de les levendig maakt. Vaarschool De Belter biedt ook de mogelijkheid van het volgen van een praktijkvaarles. Alleen of met meerderen gelijktijdig. Motivatie voor mij om een praktijkvaarles te volgen, was om de theorie met de praktijk te toetsen. De theorie wordt tijdens de praktijkles nog eens kort uitgelegd en met de les zelf ervaar je het gevoel in de praktijk. Dat maakt de theorie minder abstract, zeker voor iemand met zo weinig vaar-ervaring als ikzelf. Tijdens de praktijkvaarles, die ik samen met de ervaren Ben Boerema volgde, werden moeilijke verrichtingen meerdere keren geoefend, zodat je ze goed onder de knie krijgt. De praktijkvaarles was voor mij echt van toegevoegde waarde op het volgen van de theorielessen. Een aanrader; zowel de theorielessen als de praktijkvaarles van Vaarschool de Belter.
Ben Boerema Ben Boerema schreef op 13 juni 2017 om 15:44:
Afgelopen zaterdag (8 oktober) een praktijkvaarles gehad onder de deskundige leiding van Rolf Colenbrander. Naast de theorielessen voor KVB1 is dit eigenlijk een must voor iedereen. We hebben veel manoeuvres uitgevoerd. Keren in een smalle vaarweg, aanleggen aan de steiger in een krappe ruimte, het recht achteruitvaren (en dat is toch moeilijker dan je denkt), met gebruik van de voorspring een box invaren en nog meer. Hierdoor krijg je veel meer gevoel wat een boot doet bij zijwind, maar ook vooral het effect van de schroef (wieleffect). Je leert ook vooral hoe je dit wieleffect in je voordeel kunt gebruiken. Kortom zeer leerzaam en genoeglijk. Met dank aan Rolf Colenbrander. Ben Boerema Vollenhove.
Henk Henk schreef op 13 juni 2017 om 15:44:
Op een winderige middag een eerste praktijkles gehad. In korte tijd veel manoeuvres geleerd onder de rustige leiding van instructeur Rolf
Henk Klein Horsman Henk Klein Horsman schreef op 13 juni 2017 om 15:44:
Sinds jaren weer in bezit van een eigen boot. Door het ontbreken van de nodige kennis en ervaring was het, mede door de wind, soms erg lastig varen bij het aanmeren en bij het passeren van een sluis waardoor er onzekerheid ontstond. Gisteravond gedurende ruim anderhalf uur praktijkles gehad van Rolf. Het was ontzettend leuk en leerzaam. Door de prettige uitleg en de nodige tips ga ik binnenkort met vertrouwen met mijn eigen boot varen. Rolf, hartelijk dank.