Loading...
Recensies 2017-06-30T11:10:02+01:00

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je IP-adres 3.232.96.22 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
128 berichten.
Jan-Boudewijn Jan-Boudewijn schreef op 13 juni 2017 om 15:46:
In het najaar van 2016 de cursus vaarbewijs I mogen volgen. Deze cursus werd gegeven op locatie in Deventer. Het was allereerst prettig dat dit mogelijk was via de Belter.De docent Rolf heeft op een leuke en interactieve manier de soms wat droge kost onder de aandacht gebracht. Naar mijn idee was het ook voor leken goed te volgen. De praktijkervaring van Rolf bleek ook uit de anekdotes die hij vertelde.Kortom erg veel opgestoken van deze cursus, mede door de docent, en nu nog even examen doen en dan op naar vaarbewijs II, waarvan Rolf ook aangeeft dat dit een meer actieve cursus is. Als dat met hetzelfde enthousiasme door Rolf wordt gegeven kan het alleen maar erg leerzaam en leuk worden!
Willem Smit Willem Smit schreef op 13 juni 2017 om 15:46:
Het was een erg gezellige cursus, zo samen met de medecursisten. De vraagstelling op het examen was wel heel anders dan de vragen in de proefexamens van het ANWB- site. De cursus van Rolf was een welkome aanvulling op de stof in het cursusboek en een garantie voor "in een keer slagen".
Cor-Jan Cor-Jan schreef op 13 juni 2017 om 15:46:
In 7 avonden heeft Rolf ons op een prettige manier door de regels van het KVB1 geleid. Dit met ondersteuning van duidelijke (praktijk) voorbeelden. Ondanks dat het af en toe taaie stof is zijn de lesavonden voorbij gevlogen. Een goede basis voor het examen dat ik met goed gevolg heb kunnen afsluiten. Deze training is een aanrader voor iedereen die wil gaan varen!
Ben Boerema Ben Boerema schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
Vandaag (dinsdag 15 november 2016) bij Vamex in Zwolle examen gedaan voor mijn KVB1. En wat denk je, hartstikke geslaagd. 72 punten gehaald van de 80 (dus een 9). Hier ben ik dus heel blij mee, want dan mag ik volgend vaarseizoen ook echt varen met m'n snelle sloep. De vraagstelling in het examen is op zich niet moeilijk, maar wel anders dan dat je vanuit het boek of proefexamens gewent bent. Je moet de vragen, maar ook de antwoorden, heel goed lezen en ik was dat uur toch wel bijna helemaal nodig. Maar het is goed gegaan. Dat 't zo goed gegaan is, heb ik vooral te danken aan Rolf Colenbrander van Vaarschool De Belter. Eerder al eens geprobeerd via een online cursus dit te doen. Nou, dat werkte in mijn geval totaal niet. Je ervaart de stof als gortdroog en ik pakte 't gewoon niet op. Echter dat was met een 7 avonden cursus (de eerste heb ik trouwens gemist) van Rolf wel anders. De uitleg van alles was veel duidelijker en dan gaat 't ook veel meer leven. Dan snap je ook veel beter wat er in het boek en de wet staat. En met een groepje van zo'n 17 personen is het nog hartstikke leuk ook. De avonden vlogen voorbij. Daarnaast heb ik samen met een andere cursist, Wiebe, nog een praktijkvaarles gehad. Zie mijn eerdere review. Al met al heeft Rolf Colenbrander er duidelijk aan bijgedragen, dat ik nu in het bezit ben van het Klein Vaarbewijs. Volgens mij is deze wijze van studie de enige manier om het examen ook daadwerkelijk te halen. Waarvan akte. Rolf, ontzettend bedankt voor je uitleg, je deskundigheid, maar ook je grapjes, die dit tot wel één van de leukste cursussen heeft gemaakt die ik ooit heb gedaan. En dat zijn er nogal een paar. En he................., misschien tot KVB2 Ben Boerema, Vollenhove.
Jacqueline Brandenburg Jacqueline Brandenburg schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
Na deze cursus heb ik meer inzicht gekregen. Rolf geeft een duidelijke uitleg en behandelt de stof op een prettige manier. Bedankt. Ik heb goede hoop op een positieve uitslag van het examen.
Daniëlle Daniëlle schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
De cursus avonden maakten wel degelijk inzichtelijk wat er in het boek staat. Door samen te leren en elkaars vragen te beantwoorden wordt veel duidelijk. Ook de proefexamens die bij de cursus in zitten zijn erg leerzaam. Rolf legt goed uit, neemt de tijd en legt zonodig nog eens uit. Prima begeleiding.
Teunis ter meer Teunis ter meer schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
Duidelijke leuke uitleg van de materie
Wietse Hut Wietse Hut schreef op 13 juni 2017 om 15:45:
Rolf geeft op een ontspannen en prettige manier les in de theorie van het Klein Vaarbewijs. Het tempo is door iedereen prima te volgen. Voor inhoudelijke vragen is volop ruimte; de antwoorden zijn vaak doorspekt met anekdotes, wat de les levendig maakt. Vaarschool De Belter biedt ook de mogelijkheid van het volgen van een praktijkvaarles. Alleen of met meerderen gelijktijdig. Motivatie voor mij om een praktijkvaarles te volgen, was om de theorie met de praktijk te toetsen. De theorie wordt tijdens de praktijkles nog eens kort uitgelegd en met de les zelf ervaar je het gevoel in de praktijk. Dat maakt de theorie minder abstract, zeker voor iemand met zo weinig vaar-ervaring als ikzelf. Tijdens de praktijkvaarles, die ik samen met de ervaren Ben Boerema volgde, werden moeilijke verrichtingen meerdere keren geoefend, zodat je ze goed onder de knie krijgt. De praktijkvaarles was voor mij echt van toegevoegde waarde op het volgen van de theorielessen. Een aanrader; zowel de theorielessen als de praktijkvaarles van Vaarschool de Belter.
Ben Boerema Ben Boerema schreef op 13 juni 2017 om 15:44:
Afgelopen zaterdag (8 oktober) een praktijkvaarles gehad onder de deskundige leiding van Rolf Colenbrander. Naast de theorielessen voor KVB1 is dit eigenlijk een must voor iedereen. We hebben veel manoeuvres uitgevoerd. Keren in een smalle vaarweg, aanleggen aan de steiger in een krappe ruimte, het recht achteruitvaren (en dat is toch moeilijker dan je denkt), met gebruik van de voorspring een box invaren en nog meer. Hierdoor krijg je veel meer gevoel wat een boot doet bij zijwind, maar ook vooral het effect van de schroef (wieleffect). Je leert ook vooral hoe je dit wieleffect in je voordeel kunt gebruiken. Kortom zeer leerzaam en genoeglijk. Met dank aan Rolf Colenbrander. Ben Boerema Vollenhove.
Henk Henk schreef op 13 juni 2017 om 15:44:
Op een winderige middag een eerste praktijkles gehad. In korte tijd veel manoeuvres geleerd onder de rustige leiding van instructeur Rolf
Henk Klein Horsman Henk Klein Horsman schreef op 13 juni 2017 om 15:44:
Sinds jaren weer in bezit van een eigen boot. Door het ontbreken van de nodige kennis en ervaring was het, mede door de wind, soms erg lastig varen bij het aanmeren en bij het passeren van een sluis waardoor er onzekerheid ontstond. Gisteravond gedurende ruim anderhalf uur praktijkles gehad van Rolf. Het was ontzettend leuk en leerzaam. Door de prettige uitleg en de nodige tips ga ik binnenkort met vertrouwen met mijn eigen boot varen. Rolf, hartelijk dank.
Jan Pol Jan Pol schreef op 13 juni 2017 om 15:44:
Zoals Rolf het zo mooi verwoord: "Autorijden kun je niet leren uit een boekje. Varen dus ook niet". Theorie en praktijk zijn een wezenlijk verschil. Ik heb het aan den lijve ondervonden. De onzekerheid nam toe en het zelfvertrouwen zakte weg. Na een tijdje toch maar besloten praktijkles te nemen. Ik kwam in contact met Rolf. Vrijdagavond 10 juni 2016 was het zover. Na anderhalf uur varen (op eigen boot) was de onzekerheid verdwenen en het zelfvertrouwen enorm toegenomen. Dit is te danken aan de prettige manier van uitleg door Rolf. Rustig, geduldig en aanvoelen wat mijn probleem was. Het was ontzettend leuk en leerzaam. Ik heb besloten nog een praktijk les te nemen. Conclusie: Ik raad iedereen aan om praktijkles(sen) te nemen tijdens de theorielessen of/en na het behalen van het diploma Vaarbewijs 1 bij Rolf Colenbrander van Vaarschool "De Belter".Bedankt Rolf
Gerrit kleine wiecherink Gerrit kleine wiecherink schreef op 13 juni 2017 om 15:43:
Afgelopen weken 2 keer een praktijkles gehad bij Rolf, heb er in enkele uren veel praktijk vaardigheden geleerd. De eerste avond veel geoefend met manoeuvreren, goede duidelijke uitleg gehad. De tweede keer zijn we een sluis gepasseerd, wederom nuttige tips gekregen en even snel gevaren op het zwarte water. Was super! Onderweg veel gesproken over de watersport, erg gezellig, voor iedereen een aanrader die geen praktijk ervaring heeft, zou eigenlijk verplicht moeten zijn bij het behalen van het vaarbewijs. Rolf, nogmaals dank.
Stijn Stijn schreef op 13 juni 2017 om 15:43:
Geslaagd!!!!!
stijn van olffen stijn van olffen schreef op 13 juni 2017 om 15:42:
Vond het een fijne cursus, goede uitleg, handige ezelbruggetjes en een fijne leraar!! Moet mijn examen vanmiddag gaan doen, mocht ik het niet halen ligt het aan mijzelf waarschijnlijk. Ik laat het weten als ik geslaagd ben.Bedankt Rolf
Wietse Haveman Wietse Haveman schreef op 13 juni 2017 om 15:42:
Bedankt voor de gezellige maar vooral leerzame avonden. Ik heb de cursus eerst online gedaan maar was niet gemotiveerd genoeg, Dankzij deze 7 avonden met af en toe een lolletje in één keer geslaagd. Bedankt Rolf.
Hans Westrik Hans Westrik schreef op 13 juni 2017 om 15:42:
Na 7 avonden cursus kvb 1 en nog 2 -3 uur studie per week heb ik paar dagen na de laatste cursusavond examen gedaan en ben ruim geslaagd. De heldere uitleg van Rolf en met name de handige ezelsbruggetjes hebben mij veel leerwerk bespaard. Bedankt Rolf voor de leuke avonden.
Kees van Noort Kees van Noort schreef op 13 juni 2017 om 15:41:
Bij Rolf een gedeelte gevolgd voor Vaarbewijs 2 (Navigeren) In vier avonden veel geleerd. Prima cursus. Goede duidelijke uitleg.
Ger hoeksta Ger hoeksta schreef op 13 juni 2017 om 15:41:
leuke cursus, goede uitleg ,moeilijke vraagstelling over vooral het eerste hoofdstuk waarin de meeste punten te behalen zijn, zonder de cursus is het in mijn ogen moeilijk te halen . Bedankt Rolf
Rob Moonen Rob Moonen schreef op 13 juni 2017 om 15:41:
Afgelopen maanden cursus kv1 gedaan bij Rolf en vorige week examen gedaan. Geslaagd maar wel met de hakken over de sloot (58 pnt)Vond de vraagstelling bij de Vamex erg moeilijk en slecht aansluiten op die van het Anwb-handboek en cdrom.Maar zonder de cursus te volgen is het volgens mij niet of nauwelijks te doen. Ook is sinds oktober 2015 bij de vraagstelling over de praktijk van het varen de mogelijkheid toegevoegd dat meerdere oplossingen goed kunnen zijn. Dit maakt het met name voor deelnemers met weinig vaarervaring erg moeilijk.