Loading...
Recensies 2017-06-30T11:10:02+00:00

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je IP-adres 18.232.51.69 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
117 berichten.
Andry Bonthuis Andry Bonthuis schreef op 13 juni 2017 om 15:30:
In februari/maart 2014 de cursus KV1 gevolgd bij Rolf, een prettige cursus met duidelijke uitleg ondanks de droge stof. Door een andere benadering is het toch plezierig om naar de cursus toe te gaan.Uiteraard ook geslaagd hiervoor. Het is aan te raden om deze cursus te volgen omdat er ook andere voorbeelden aan de orde komen dan in het boek vermeld staan.
Willem Spans Willem Spans schreef op 13 juni 2017 om 15:30:
Ship Ahoy, ook ik ben in 1 keer geslaagd dankzij de wijze lessen van Rolf. De tips en aanwijzingen naast de toch wel droge leerstof maken de lesavonden tot een nuttig samenzijn waarbij gelukkig ook nog heel wat afgelachen is. Een aanrader voor de watersportliefhebber.Willem Spans
Wiesje Suelmann (EMCO-groep) Wiesje Suelmann (EMCO-groep) schreef op 13 juni 2017 om 15:30:
Onze medewerkers van de EMCO-groep uit Emmen hebben bij Rolf een maatwerkcursus gevolgd speciaal bedoeld voor diegenen die de functie van brug- en sluiswachter vervullen. Rolf is een dag met ons op pad geweest en heeft in de ochtend de theorie behandeld en in de middag de praktijk. De medewerkers waren erg tevreden en hebben aangegeven dat Rolf met enthousiasme en grote inzet de cursus heeft verzorgd. Zeker voor herhaling vatbaar! Rolf bedankt voor het meedenken en verzorgen van de praktische cursus!
Liesbeth den Hollander en karst Spijkervet Liesbeth den Hollander en karst Spijkervet schreef op 13 juni 2017 om 15:29:
Wij hebben de vaarcursus VB1 bij Rolf gevolgd met aansluitend een praktijk les. Zowel de Cursus als de praktijkles werden professioneel en vol betrokkenheid gegeven. Wij waren erg tevreden over de cursus en de wijze waarop deze werd gegeven. Het examen moet nog worden gedaan maar met de uitleg en oefenvragen van Rolf gaat dat lukken.
Nienke Bergkamp Nienke Bergkamp schreef op 13 juni 2017 om 15:29:
Hoera, vanmiddag in 1 keer geslaagd voor Klein Vaarbewijs deel 1. Heb heel veel gehad aan de cursusavonden. Door de theorie die werd uitgelicht, door beeldmateriaal en door het oefenen van vragen. Klaar voor een zomer met veel vaarplezier!
Klaas Scholten Klaas Scholten schreef op 13 juni 2017 om 15:29:
Net geslaagd , in 1 keer( !) voor mijn klein vaarbewijs ! Dankzij Rolf hebben we een hele leuke cursus met veel plezier gevolgd ! En natuurlijk een goed resultaat behaald !
Luke Netters Luke Netters schreef op 13 juni 2017 om 15:29:
Ik ben gisteren geslaagd voor mijn vaarbewijs 1, grote opluchting, ook dankzij de zeer prettige cursus avonden die gegeven werden door Rolf!
Ammy en Koos Ammy en Koos schreef op 13 juni 2017 om 15:28:
Hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid voor een praktijkles bij Rolf. Dit gebeurde onder ideale omstandigheden, droog en windkracht 3. Onder deze omstandigheden heeft Rolf ons de kneepjes eigen gemaakt van het manoeuvreren op het water. Geruime tijd geleden KV1 gehaald met weinig tot geen vaarervaring. Aanrader om tijdens of voor de theorie een praktijkles te volgen en daardoor de gedragingen van de boot bij verschillende schroefbewegingen eenvoudiger te kunnen verklaren. Daarbij de rust en de plezierige wijze van instructie was het een leerzame actie!
Jan Palland Jan Palland schreef op 13 juni 2017 om 15:28:
Twee jaar geleden bij Rolf KV1 gevolgd. Ik heb Rolf ervaren als een zeer kundig en enthousiast docent, die alle cursisten op goede wijze wist te betrekken. Ik ging dan ook met het nodige zelfvertrouwen het examen in en slaagde. Tijdens dat examen ontmoette ik twee jongelui uit Twente, die me vooraf vroegen hoe vaak ik al eerder examen had gedaan. Op mijn antwoord dat dit voor mij de eerste keer was, gaven zij te kennen dat ze beiden nu voor de vijfde keer opgingen. Op mijn vraag of ze een cursus hadden gevolgd, was het antwoord ontkennend. Nadat ik geslaagd was, wilde mijn schoonzoon mijn lesboek overnemen om in een enkele avond het boekje door te akkeren en vervolgens examen te doen. Toen hij de eerste keer zakte, vond ik dat niet echt vervelend voor hem...
Cees Bonnema en Sylvia Heida Cees Bonnema en Sylvia Heida schreef op 13 juni 2017 om 15:28:
Ik beb enige tijd geleden, samen met mijn vriendin, bij Rolf Colenbrander ons vaarbewijs 1 gehaald. We waren onderdeel van een gezellige en zeer gemotiveerde groep. Buiten de aantrekkelijke en informatieve lessen was er veel contact met andere booteigenaren vooral over de praktijkervaringen. Mijn vriendin en ik zijn beide de eerste keer geslaagd. De door Rolf gegeven cursus is zeer aan te bevelen, zeker als je in een betrekkelijk korte tijd wilt slagen. Door de prettige ervaringen meegenomen uit de eerste cursus heb ik besloten het jaar daarop te gaan voor vaarbewijs 2. Deze cursus gaat dieper op de materie in en ook koersberekening etc. komt aan de orde. Ook hier de eerste keer voor geslaagd. Kan nu ook met de boot naar het buitenland. Buiten Nederland worden de nodige eisen gesteld aan het varen met snelle boten. Vaarbewijs 2 dekt de meest gestelde buitenlandse eisen. gaat u voor deze cursus veel plezier en een bijna 100 procent kans op slagen.
Peter Meijer Peter Meijer schreef op 13 juni 2017 om 15:27:
Vaarbewijs I en II gevolgd bij Rolf. Rolf kan erg enthousiast en duidelijk zijn verhaal overbrengen. Voor mij vele malen leuker en interessanter dan alleen uit een boek leren. De lessen heb ik gevolgd op verschillende locaties maar altijd in een gezellige sfeer. Niet onbelangrijk! Een aanrader voor iedereen die zich er moeilijk toe kan zetten om de boeken weer in te duiken. Je zult wel moeten, maar op deze manier is het makkelijker, leuker en dus beter vol te houden. Als afsluiter ook nog een praktijkles manoeuvreren. Een must voor iedere beginnende watersporter!! Gr Peter M.
Albert Mussche Albert Mussche schreef op 13 juni 2017 om 15:27:
vaarbewijs1 cursus gevolgd bij Rolf, prima les gehad, helder en duidelijk, beslist geen saaie avonden. Ook een praktijk les gehad. ( zouden ze verplicht moeten stellen, zo leerzaam).Met als gevolg in de eerste keer geslaagd. Mijn visie is, kom naar de cursus, luister goed, en maak je huiswerk, en 99 procent kans dat je slaagt. Voor de twijfelaar, gewoon doen.
Harry van der Wal Harry van der Wal schreef op 13 juni 2017 om 15:27:
Prima ondersteuning gehad van Rolf voor KV1, duidelijke en heldere uitleg over de materie met als resultaat in 1x keer geslaagd. Van harte aan te bevelen voor een ieder die van plan is zijn vaarbewijs te halen. Ingestuurd door: Harry van der Wal
Corine Corine schreef op 13 juni 2017 om 15:27:
Bij Rolf cursus Vaarbewijs 1 gevolgd en praktijk vaarles gehad. Beiden waren zeer leerzaam en leuk om te volgen. Rolf is een uitstekend docent en hanteert een gevarieerde lesvorm. Boeiend van boei tot boot!
Dick Roelofs Dick Roelofs schreef op 13 juni 2017 om 15:26:
Via het ROC Twente vaarbewijs 1 cursus met als docent Rolf Colenbrander gevolgd in Rijssen in najaar 2012, prettige cursus met goede uitleg via slide,s met beamer, Vele nuttige tips. In Januari 2013 vaarbewijs gehaald. Vervolgens vaarbewijs II cursus in Meppel gevolgd. Jammer dat de groep zeer klein was. Rolf kon hierdoor echter wel meer uitleg en aandacht geven. Binnenkort examen aanvragen voor II.
John Brinks John Brinks schreef op 13 juni 2017 om 15:26:
Hallo, Ben vorig jaar oktober gestart met de cursus Klein Vaarbewijs 1,die werd gehouden in Rijssen. We hadden een grote,maar wel leerzame groep.De lessen die werden verzorgd door R.Kolenbrander waren dan ook zeer informatief en goed begrijpend voor iedereen.Er werd ruimschoots de gelegeheid gegeven om onduidelijkheden aan het licht te brengen,zodat je niet achter de feiten aanloopt. Totaal duurde het 7 avonden,maar die vlogen voorbij. Heb dan ook met alle tevredenheid het KV1 pasje binnengehaald. Tijdens 1 van de laatste lessen werd door de heer Kolenbrander de gelegenheid geboden om een keer een praktijk les te volgen,voor degenen die nog niet of nauwelijks vaar-ervaring hebben.Dit heb ik dan ook gedaan samen met 2 andere cursisten,en ook dat was een succes.Op deze manier leer je toch een beetje de kneepjes van het insturen,het aanmeren en tal van andere technieken om je controle over de boot te beheersen. Kortom,een aanrader voor iedereen die een vaarbewijs wil halen. Mvg John Brinks
Chris Visser Chris Visser schreef op 13 juni 2017 om 15:24:
Samen met mijn zoon heb ik in het voorjaar 2013 deelgenomen aan KV1. Aansluitend hebben wij KV2 gedaan. En, jawel, zowel mijn zoon van 16 als ik zijn allebei in 1 x geslaagd. Rolf als docent geeft duidelijke uitleg en geeft gouden tips en formules. Zonder dat zouden we het zeker niet gered hebben. Bedankt Rolf!