dagcursus KV 1

Dagcursus Klein Vaarbewijs 1

Wilt u zich voorbereiden op het examen voor het KV 1, dan hebt u bij ons de keuze uit een online video-cursus, of een live cursus.

Ik heb van 1991 tot begin 2020 avondcursussen en dagcursussen gegeven voor het KV 1, maar de belangstelling voor deze live-cursussen is (zeker na de corona-pandemie) heel hard teruggelopen. En die geluiden hoor ik ook bij collega-opleiders.
Wat betreft de avondcursus: het blijkt voor veel mensen heel lastig om gedurende 5 weken achter elkaar een vaste avond vrij te plannen. De één kan niet op de dinsdag, de ander niet op de woensdag, weer een ander heeft wisselende avonddiensten, enz. Daarnaast vinden veel mensen 5 avonden domweg te veel. En dan is een dagcursus een mooi alternatief.

Maar het blijkt, door de sterk toegenomen belangstelling voor de online video-cursus, erg lastig om op een korte termijn een man of tien bij elkaar te krijgen voor zo’n dagcursus. Ook het vastleggen van een bepaalde (zater)dag blijkt in de praktijk steeds lastiger, om dezelfde reden als hierboven: druk bezette agenda’s. Dat betekent dat het voor mij bijna ondoenlijk is, om een dagcursus te plannen.

Dagcursus bij u thuis, of op een door u gekozen locatie

Wat ik wél kan aanbieden is, als u met een groepje mensen bent die de dagcursus willen volgen, om de cursus bij u thuis (of op een andere, door u gekozen locatie) te geven. Die groep hoeft niet groot te zijn. De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte en mijn reistijd. En de keuze voor een bepaalde dag of datum is bespreekbaar, het kan bijv. ook door de week. Of we maken er 2 halve dagen van, of drie avonden. Wat ú wilt.

Neemt u bij interesse even contact met ons op, in overleg vinden we ongetwijfeld een geschikte datum/data voor een interessante prijs.

Dagcursus in het leslokaal op Beulaeke Haven, Wanneperveen

Hebt u een groep van minimaal 10 personen, dan kan de dagcursus ook in het leslokaal van Beulaeke Haven worden gegeven. Hier heb ik al heel wat jaren cursussen verzorgd voor het KV 1 en KV 2.
Het cursusgeld bedraagt dan € 165,- per persoon. Bij dit bedrag zijn koffie en thee gedurende de hele dag, én een goed verzorgde lunch inbegrepen. Let wel, dit is bij een groepsgrootte van ten minste 10 personen.

Online video-cursus

Ik heb echter een prima alternatief voor de dag- en avondcursus, en dat is de online video-cursus.
De ‘oude’ avond-cursus heb ik helemaal bijgewerkt en uitgebreid, en deze vervolgens opgenomen. De opnames zijn verwerkt in 11 video’s van gemiddeld een half uur. U krijgt feitelijk privé-les, maar dan ‘ingeblikt’. In deze 11 video’s wordt zo’n beetje álle examenstof uitgebreid behandeld. Die video’s zijn gedurende een half jaar net zo vaak te bekijken als je wilt.

Niet vaarbewijsplichtig, maar u wilt wel meer kennis hebben

Hebt u geen vaarbewijs nodig, maar wilt u wel wat meer weten over het ‘reilen en zeilen’ op het water, dan is onze dagcursus of online video-cursus zeker een aanrader. Steeds meer watersporters die niet vaarbewijsplichting zijn, kiezen voor één van deze cursussen. U zit daarna ongetwijfeld een stuk relaxter in uw boot!

 

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie