HISWA 2023

Er viel weer veel te zien

De HISWA te water 2023 is weer voorbij. In de Bataviahaven in Lelystad lagen ook dit jaar heel wat boten. Er lagen relatief veel sloepen, maar ook ribs, consoleboten, speedboten, motorjachten, echt grote motorjachten, cruisers en speedkruisers. Daarnaast lagen er ook aardig wat grotere zeilboten.
Het weer was goed en er lag veel moois, er hing dan ook een prima sfeertje. Altijd leuk om een dagje heen te gaan, de sfeer te proeven en ideeën op te doen. En het is geen straf om op je gemak te kijken naar al die nieuwe, mooie boten die op de markt komen, of om je op je gemak te oriënteren op je eventuele aanstaande aankoop.

Wat opviel was dat er iets meer aandacht aan elektrisch varen werd besteed, maar tot een grote doorbraak komt het volgens mij voorlopig zeker niet. Te veel praktische bezwaren, en waarschijnlijk ook te veel ‘petrolheads’ onder de bootbezitters.

De prijzen zijn de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Daar is geen verandering in gekomen. En dat heeft natuurlijk zijn weerslag op de 2de hands markt. Ook gebruikte boten zijn een stuk duurder dan een aantal jaren geleden. Maar eerlijk is eerlijk, dat geldt ook voor auto’s, motoren, caravans, campers, enz.

Mocht je de aanschaf van een boot overwegen en wel wat advies kunnen gebruiken, kijk dan eerst eens bij de verschillende blogs op deze website, waar je meer info vindt over de verschillende soorten boten, aandrijvingen, enz. En neem gerust geheel vrijblijvend contact met me op. Ik heb bij geen enkel bedrijf aandelen, en ben dus 100 % onafhankelijk en onpartijdig. Ik weet uiteraard niet alles, maar draai wel al zo’n 40 jaar mee in de watersportwereld. En omdat ik op veel verschillende motorboten vaarlessen heb gegeven, heb ik ook een goed beeld van de voor- en nadelen van bepaalde soorten boten en aandrijvingen. Ik kan je vast wel verder helpen bij je oriëntatie, en mijn advies is gratis! Ik vind het alleen maar leuk als ik iemand verder kan helpen bij zijn keuze voor een bepaalde boot.

Soms krijg ik een aanvraag voor een praktijkvaarles, met als belangrijkste motivatie dat de cursist wil kijken of varen inderdaad zo leuk is als hij dacht, en om te kijken of hij  een beetje feeling voor het varen heeft. Tijdens zo’n vaarles kan ik ook je vragen beantwoorden over de diverse soorten boten die er te koop zijn, en de voor- en de nadelen. Wellicht is dat ook voor jou een optie. Op de website vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie