Hogere boetes op het water

Het mooie weer zit er aan te komen, en de jachthavens raken langzamerhand weer vol. En als de zon er echt door gaat komen, gaat het ook weer drukker worden op het water.

Zorg er sowieso voor – zeker als je een snelle motorboot hebt – dat je je zaakjes goed voor elkaar hebt, want de boetes zijn weer omhoog gegaan. Een kleine greep uit de menukaart.

Snelle motorboot.
Kun je geen vaarbewijs tonen, dan kan je dat € 650,- kosten. En laat je iemand varen die nog geen 18 is, dan mag je € 220.- aftikken. Het niet om hebben van het koordje van de ‘man over boord schakelaar’ kost je € 280,- En heb je je brandblusser vergeten mee te nemen, dan kost je dat € 160,-
Ook een aardige: hinder veroorzaakt door asociaal gedrag van de bestuurder kost € 420,-
En sta je terwijl je je snelle motorboot bestuurt, dan moet je een reddingsvest dragen. Geen reddingsvest dragen is goed voor een donatie van € 110,- in de rijkskas.

Dit is een kleine greep uit de boetes die je kunt krijgen, dus zorg er voor dat je je zaakjes op orde hebt en houd je aan de regels. De boetes zijn pittig, daar kun je beter brandstof voor je boot voor kopen.

Mocht je je vaarbewijs nog willen halen, voordat je binnenkort het water op gaat: op maandag 13 mei geeft ik weer een dagcursus voor het KV 1 in Meppel. Ook hebben we een online video-cursus voor het KV 1.

Op 22 en 28 mei geef ik een 2-daagse cursus voor het KV 2 in Zwolle.

Voor info: info@debelter.nl of 06-55737356.

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie