Dagcursus Klein Vaarbewijs 1

Als u het plezierig vindt om samen met andere watersporters in een ontspannen en gezellige sfeer een dag actief bezig te zijn met de examenstof, waarbij de nadruk ligt op de ‘lastige onderwerpen’, dan is dit uw cursus.

Kosten van de cursus

Beulaeke Haven, Wanneperveen
De dagcursus kost € 149,- per persoon. Dit is inclusief koffie en thee in de pauzes en een lunch. 

Bij u thuis, of op een door u gekozen locatie
Als ik de cursus bij u op locatie geef, dan zijn de kosten afhankelijk van mijn reistijd en de groepsgrootte. Neemt u bij interesse s.v.p. even contact met ons op, ik kan de cursus ongetwijfeld voor een interessante prijs aanbieden. 

Cursusmateriaal
Het cursusboek van de ANWB kost € 22,-
Setprijs van cursusboek + online examentraining is € 35,- 
Het cursusmateriaal kan (voor aanvang van de cursus) naar u worden opgestuurd.

Cursuslocaties en startdata

Door u gekozen locatie
De dagcursus kan voor kleinere groepen bij u thuis, of op een andere, door u gekozen locatie worden verzorgd. In principe kan dit overal in Nederland. Lesdatum (en dat kan ook door de week) en lestijden in overleg.

Wanneperveen
De eerstvolgende dagcursus wordt op zaterdag 13 augustus gegeven op onze vaste cursuslocatie: het leslokaal achter het havenkantoor op Beulaeke Haven bij Wanneperveen. 
Wanneperveen ligt mooi centraal in de kop van Overijssel. Of u nu uit Zwolle, Meppel, Emmeloord of Heerenveen komt, veel meer dan een half uurtje rijden zal het niet zijn. De cursuslocatie is goed bereikbaar én heeft naast het gebouw voldoende (gratis) parkeerruimte. 

Wilt u eerder examen doen, dan heeft u met onze online video-cursus een prima alternatief.

Cursus opbouw

De dagcursus duurt een hele dag. Aanvang is om 09.30 uur, de eindtijd ligt rond 17.00 uur. Wordt de cursus bij u op locatie gegeven, dan overleggen we uiteraard even wat voor u de beste starttijd is.

De ‘lastige’ onderwerpen worden deze dag behandeld. U moet daarbij denken aan de voorrangsregels, verlichting en dagtekens van schepen, betonning, manoeuvreren, het berekenen van de speling onder de brug en nog een paar kleinere onderwerpen. Makkelijker onderwerpen en thema’s worden overgeslagen. Als u in zich in relatief korte tijd wilt voorbereiden op het examen, dan legt u met deze dagcursus een gedegen basis voor uw studie.

De stof wordt behandeld in blokken van 50 minuten, waarna we steeds even 10 minuten pauzeren. Hierdoor, door de afwisselende werkvormen én doordat de cursus zo interactief mogelijk wordt gegeven, is deze dag ‘goed vol te houden’.

De cursusdag wordt ondersteund met een powerpoint-presentatie met daarin, naast de teksten, foto’s en een aantal korte filmpjes.

De examenstof bestaat uit hoofdstuk 1 t/m 4 van het cursusboek van de ANWB.