Dagcursus Klein Vaarbewijs 1

Als u het plezierig vindt om samen met andere watersporters in een ontspannen en gezellige sfeer een dag actief bezig te zijn met de examenstof, waarbij de nadruk ligt op de ‘lastige onderwerpen’, dan is dit uw cursus.

Kosten van de cursus

Blokzijl
De dagcursus in Blokzijl kost € 149,- per persoon. Dit is inclusief koffie en thee en een lunch met melk of karnemelk. Andere consumpties zijn voor eigen rekening. Datum: 30 oktober

Bij u thuis, of op een door u gekozen locatie
Als ik de cursus bij u op locatie geef, dan zijn de kosten afhankelijk van mijn reistijd en de groepsgrootte. Neemt u bij interesse even contact met ons op, ik kan de cursus ongetwijfeld voor een interessante prijs aanbieden. 

Cursusmateriaal
Het cursusboek van de ANWB kost € 21,-
Setprijs (boek met oefen-DVD) is € 34,- (is ANWB-prijs).
Als u in uw laptop geen CD-drive hebt, kunt u de complete content ook downloaden zonder de CD te gebruiken, via de code die in het hoesje wordt meegeleverd.

U kunt het door u bestelde cursusmateriaal voor aanvang van de cursus bij ons afhalen, of ik stuur het aan u op (verzendkosten bedragen € 4,95).

Cursuslocaties en startdata

Door u gekozen locatie
De dagcursus kan voor kleinere groepen bij u thuis, of op een andere, door u gekozen locatie worden verzorgd. In principe kan dit overal in Nederland.
Lesdatum (en dat kan ook door de week) en lestijden in overleg.

Blokzijl
De eerstvolgende dagcursus staat op een zaterdag, eind januari, begin februari gepland.  Vaste cursuslocatie voor de cursus is Multifunctioneel centrum “de Ploats”, Groenestraat 18, 8356 DB in Blokzijl.
Blokzijl ligt mooi centraal in de kop van Overijssel. Of u nu uit Meppel, Wolvega of Emmeloord komt, veel meer dan een half uurtje rijden zal het niet zijn. De cursuslocatie is goed bereikbaar én heeft naast het gebouw voldoende (gratis) parkeerruimte. Het leslokaal is ruim opgezet, en de lunch wordt altijd prima verzorgd.

De cursus wordt corona-proof gegeven! Dat betekent minder cursisten, en anderhalve meter afstand tussen de cursisten (tenzij u met meerdere personen komt en op hetzelfde adres woont.

Wilt u eerder examen doen, dan heeft u met onze online video-cursus een prima alternatief.

Cursus opbouw

De dagcursus duurt een hele dag. Aanvang is om 09.30 uur, de eindtijd ligt rond 17.00 uur. Wordt de cursus bij u op locatie gegeven, dan overleggen we uiteraard even wat voor u de beste starttijd is.

De ‘lastige’ onderwerpen worden deze dag behandeld. U moet daarbij denken aan de voorrangsregels, verlichting en dagtekens van schepen, betonning, manoeuvreren, het berekenen van de speling onder de brug en nog een paar kleinere onderwerpen. Makkelijker onderwerpen en thema’s worden overgeslagen. Als u in zich in relatief korte tijd wilt voorbereiden op het examen, dan legt u met deze dagcursus een gedegen basis voor uw studie.

De stof wordt behandeld in blokken van 50 minuten, waarna we steeds even 10 minuten pauzeren. Hierdoor, door de afwisselende werkvormen én doordat de cursus zo interactief mogelijk wordt gegeven, is deze dag ‘goed vol te houden’.

De cursusdag wordt ondersteund met een powerpoint-presentatie met daarin, naast de teksten, foto’s en een aantal korte filmpjes.

De examenstof bestaat uit hoofdstuk 1 t/m 4 van het cursusboek van de ANWB.