Cursus Klein Vaarbewijs 2

We bieden een twee-daagse cursus aan voor het KV 2. Want om ‘getijwerking’ en ‘navigeren’ goed onder de knie te krijgen, zul je ook moeten oefenen met vraagstukken. Het is onmogelijk om in 1 cursusdag alle examenstof te behandelen, én om te oefenen met vraagstukken!
Deze cursus geef ik op 22 en 28 mei in Zwolle. Je kunt deze cursus ook als privé les boeken op een door jou gekozen locatie.
Daarnaast geef ik een dagcursus (privé les), waarbij we intensief bezig gaan met ‘navigeren’ (met afstand het lastigste onderwerp op het examen), of ‘navigeren’ én ‘getijwerking’. Door veel te oefenen met vraagstukken, kun je je na deze dag prima redden met de opgaven die je hierover op het examen gaat krijgen.

Wanneer KV 2

Wil je het IJsselmeer op, ga je met je boot naar een van de Waddeneilanden, of neem je je boot mee naar één van de landen aan de Middellandse Zee of de Adriatische Zee? Dan heb je het KV 2 nodig. 

Data cursus KV2

Op 22 en 28 mei 2024, ga ik weer een twee-daagse cursus geven voor het KV 2. Heb je belangstelling, neem dan even contact me me op.
Deze cursus kan ook als privé les worden gegeven of voor groepen op een door jou gekozen locatie.

Daarnaast verzorg ik op aanvraag dagcursussen (privé les) waarin ik navigeren en getijwerking behandel. Door veel te oefenen met vraagstukken krijg je deze stof prima onder de knie in die ene dag.

Cursus KV 2 op locatie

De cursus kan als prive-les en voor groepjes/groepen in heel Nederland worden gegeven. De cursus geef ik op een door jou gewenste locatie. Lesdata en lestijden in overleg.
De kosten voor deze cursus zijn afhankelijk van de groepsgrootte en mijn reistijd. Neem bij interesse s.v.p. even contact met me op, ik kan de cursus ongetwijfeld voor een interessante prijs aanbieden. 

Verder heb je, voor het maken van opgaven in de waterkaart, een navigatiesetje nodig, bestaande uit een kaartplotter, een passer, een zacht potlood en een kaartgom. Het setje kost € 27,50 Het mapje met de opgaven die we gaan maken kost € 5,-

Het cursusboek van de ANWB kost € 22,- Het cursusboek met online examen-training kost € 35,- Als je een redelijk recent cursusboek hebt, kun je dat gewoon gebruiken.

Meer informatie over het examen Klein Vaarbewijs 2 vind je op de site van het CBR.

Cursusopbouw

De cursus voor het Klein Vaarbewijs 2 geef ik als dagcursus (navigeren en getijwerking) en als twee-daagse cursus (alle examenstof). 
De dag/dagen worden verdeeld in blokken van 50 minuten met daartussen steeds een korte pauze. Omdat je geregeld gaat oefenen met vraagstukken, door de variatie in werkvormen en de afwisseling in onderwerpen, zijn deze cursusdagen goed vol te houden. Voor je het weet is de dag voorbij.

Dagcursus

In de dagcursus behandel ik de twee lastigste en tevens grootste onderwerpen, getijwerking en navigeren. Deze hoofdstukken zijn vaak het struikelblok op het examen. Ik bouw deze onderwerpen stap voor stap op, en we gaan veel vraagstukken maken. Na deze dag ga je je met deze vraagstukken zeker redden op het examen. 

Twee-daagse cursus

Dag 1
De onderwerpen die we de eerste dag behandelen zijn het SRW (hoofdstuk 5), de zeekaart en de zeebetonning (hoofdstuk 6) en het getij (hoofdstuk 7). Ook maken we een begin met navigatie (hoofdstuk 8). Dit is met afstand het lastigste, maar ook het grootste hoofdstuk. Dit hoofdstuk krijgt dan ook de meeste aandacht. Het is overigens ook het hoofdstuk waar je de meeste punten mee kunt verdienen tijdens het examen! 

Dag 2
Dag twee begin ik met meteorologie (hoofdstuk 6). De rest van de dag is gewijd aan navigeren. Je gaat na een korte uitleg steeds een paar opgaven maken. We beginnen eenvoudig, maar geleidelijk aan worden de vraagstukken steeds wat ingewikkelder. Het idee is dat je je door het maken van de opgaven de stof eigen maakt, zodat je deze thuis niet meer hoeft te leren.

Het examen

Vraag tijdig je examen aan. Anderzijds wordt vaak onderschat, hoe veel tijd je kwijt bent aan het ‘oefenen in de kaart’. Daar gaat echt wel wat tijd in zitten, en hoe meer je dit oefent, des te makkelijker zijn dit soort vraagstukken op het examen.

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie