Over ons

Vaarschool de Belter verzorgt sinds 1989 praktijkvaarlessen.
Deze praktijkervaring vindt u terug in de cursussen voor het Klein Vaarbewijs.

Wat is er nu leuker dan van je hobby je werk te maken …

In 1988 kocht ik mijn eerste boot, en daarmee was ik geregeld onderweg in de kop van Overijssel (Wieden en Weerribben) en Friesland. Daarnaast gebruikte ik de boot om achter te waterskiën. Daarvoor moest je wel in het bezit zijn van het praktijkvaarbewijs van de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond. Het klein vaarbewijs was er toen nog niet.
Niet lang nadat ik mijn praktijkvaarbewijs had gehaald, besloot ik om zelf met een vaarschool te beginnen. Na te zijn opgeleid tot vaarinstructeur bij de NWWB, gaf ik mijn eerste praktijkvaarlessen. En zo combineerde ik mijn ervaring als leerkracht met mijn hobby, het varen.
Vrij snel daarna, in 1991, werd het Klein Vaarbewijs ingevoerd. Na ook hiervoor te zijn opgeleid bij de NWWB, ben ik gestart met het verzorgen van avondcursussen voor het KV 1 en KV 2.

We zijn inmiddels zo’n 30 jaar verder, en nog steeds geef ik met heel veel plezier de cursussen voor het KV 1 en KV 2. Want het is elke keer weer een uitdaging om samen met een groepje enthousiaste watersporters, in een plezierige en ontspannen sfeer, bezig te zijn met de voorbereiding voor het examen voor het Klein Vaarbewijs.

Uiteraard zijn de cursussen met hun tijd mee gegaan. Beide cursussen worden ondersteund met een power point presentatie met daarin, naast de teksten, veel afbeeldingen, foto’s, filmpjes, enz. De cursussen worden bovendien steeds bijgesteld: hoe breng ik nog meer variatie aan in mijn cursus, hoe leg ik een bepaald onderwerp nog duidelijker uit, enz.
Inmiddels geef ik voornamelijk dagcursussen, voor de avondcursus bestaat de laatste jaren wat minder interesse. De cursussen KV worden zo interactief mogelijk gegeven, en u gaat tijdens de cursus ook zelf aan de slag. Op die manier hebt u een heel gevarieerde dag, en is zo’n cursusdag prima vol te houden.

En toen was daar opeens het Corona-virus. Iedereen moest zo veel mogelijk thuisblijven, de scholen gingen dicht, enz. Gelukkig mogen we inmiddels weer met wat meer mensen bij elkaar komen, mits we de anderhalve-meter-regel in acht nemen.
Als u toch meer thuis bent, is het wellicht verleidelijk om als voorbereiding voor het examen voor het KV een online-cursus te volgen, maar dan mist u wel de interactie en de gezelligheid van de groep. De dagcursus voor het KV kost wellicht wat meer dan een online-cursus, maar het rendement van een cursus met een docent voor de groep, aan wie u direct uw vragen kunt stellen, is ongetwijfeld veel groter dan van een online-cursus.

Inmiddels ben ik in juni in Blokzijl weer gestart met het geven van cursusdagen voor het KV 1, uiteraard corona-proof. Ik nodig u hierbij uit om te ervaren dat zo’n cursusdag niet alleen heel leuk is om te volgen, maar ook heel effectief als voorbereiding op uw examen.
En als u de voorkeur geeft aan een cursusdag op een door u gekozen locatie, dan kan dat uiteraard ook worden geregeld. In principe kan dat door het hele land.