Online video-cursus Klein Vaarbewijs 1

Wil je op een ontspannen manier je vaarbewijs halen? In onze cursus wordt de examenstof op een duidelijke en begrijpelijke manier uitgelegd door een ervaren vaarinstructeur, alsof je een live cursus volgt, maar dan opgenomen en verwerkt in 11 video’s. De lessen zijn voor iedereen te volgen, ook zonder veel vaar-ervaring. Cursisten geven onze online cursus een Google-waardering van 5 sterren.

De voordelen van onze cursus:

 • De goedkoopste en wellicht beste online video-cursus voor het KV 
 • Gratis verlenging als je onverhoopt zakt voor je examen!
 • Tijdelijk met € 30,- korting
 • Live lessen, opgenomen in 11 videolessen
 • Duidelijke uitleg door ervaren instructeur
 • Met powerpoint-ondersteuning
 • Met instructiefilmpjes over diverse onderwerpen
 • Plezierig om te volgen, geen saaie lessen
 • Alle video’s kunnen meermaals worden bekeken
 • Ervaring op het water is niet noodzakelijk
 • Sluit naadloos aan op het examen
 • Hoog slagingspercentage
 • Hoge google waardering (5 sterren)
 • Mogelijkheid tot stellen van vragen aan de docent
 • Toegankelijk vanaf pc, laptop, tablet of mobiel

 

Onze online video-cursus

Bij de meeste online cursussen voor het KV, die momenteel worden aangeboden, bestaan de lessen uit teksten met afbeeldingen. Feitelijk krijg je daarmee toegang tot een samenvatting van de examenstof, welke je vervolgens online gaat lezen. Prijsindicatie voor deze cursussen is rond de € 69,- 

Wij hebben heel bewust gekozen voor een andere benadering, namelijk een online video-cursus. In onze cursus wordt de examenstof uitgelegd door een ervaren vaarinstructeur, alsof je een live cursus volgt, maar dan opgenomen en verwerkt in 11 video’s. Volgens onze cursisten is dat een heel effectieve en plezierige manier om je goed voor te bereiden op het examen, en de meerprijs van een paar tientjes (t.o.v. de hierboven genoemde cursussen) zeker waard.

Cursusboek
Ik krijg geregeld de vraag, of je naast onze cursus ook een cursusboek nodig hebt. Je hebt wél een boek nodig, want om de stof te leren zul je toch de beschikking moeten hebben over een cursusboek, waar alle examenstof in staat.
Het lesboek dat ik al ruim 30 jaar gebruik tijdens de cursussen voor het Klein Vaarbewijs, is het cursusboek van de ANWB. Ik vind dit het beste cursusboek.
Voordeel van het ANWB-boek is verder, dat de volgorde waarin ik de stof behandel tijdens de cursus, aansluit bij de volgorde van de hoofdstukken in het ANWB-boek.

 

Kosten en looptijd

De cursus heeft een looptijd van 6 maanden en kost € 89,- Daarmee zijn we de goedkoopste (en wellicht ook de beste) aanbieder van een online video-cursus voor het KV 1.
Zak je binnen 6 maanden na het aanschaffen van de cursus onverhoopt toch voor je examen (waar we natuurlijk niet van uit gaan), en wil je de cursus kunnen blijven volgen, dan krijg je een gratis verlenging met nog eens 3 maanden! Voor verlenging dien je de uitnodiging voor het examen en de examenuitslag te overleggen.

Demo video van de online video-cursus

Waarom een online video-cursus

In 2020 brak de corona-crisis uit, waardoor ik niet langer live cursussen voor het KV kon geven. Ik heb toen besloten om de examenstof in een online video-cursus te gaan aanbieden. En dat was een schot in de roos! De online cursus heeft, als je die vergelijkt met de dagcursus, namelijk een aantal voordelen.

Geen hele dag les, maar 11 video’s die gemiddeld een half uur duren, en die je volgt op het moment dat het jou uitkomt. En als iets toch niet helemaal duidelijk is, dan kijk je het desbetreffende fragment, of de hele video, gewoon nog een keer terug. Dat kan gedurende een half jaar, net zo vaak als je wilt (met gratis verlenging als je zakt). Verder wordt nagenoeg alle stof uitgebreid behandeld, én is de online cursus ook nog eens een stuk goedkoper dan de dagcursus.

Mocht je nog vragen hebben over deze cursus, neem dan even contact met me op. Ik sta je graag te woord om je vragen te beantwoorden. 

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie