Over ons

Vaarschool de Belter verzorgt sinds 1989 praktijkvaarlessen en cursussen voor het Klein Vaarbewijs 1 en 2.
Ik probeer de vaarlessen en de cursussen voor het KV zo te geven, dat ze behalve informatief ook prettig zijn om te volgen. Want bij zo’n leuke hobby horen geen saaie lessen!

Wat is er nu leuker dan van je hobby je werk te maken …

In 1984 kocht ik mijn eerste motorboot en een paar jaar later besloot ik om mijn ervaring als leerkracht in het onderwijs te combineren met die ontzettend leuke hobby, het varen. Bij de NWWB werd ik opgeleid tot vaarinstructeur, en in 1989 gaf ik mijn eerste praktijkvaarlessen. Na de invoering van het Klein Vaarbewijs in 1991 ben ik gestart met het verzorgen van cursussen voor het KV 1 en KV 2. 

We zijn inmiddels heel wat jaren verder, en nog steeds geef ik met heel veel plezier mijn cursussen. Want hoe leuk is het om een groepje enthousiaste watersporters, in een plezierige en ontspannen sfeer, zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen voor het Klein Vaarbewijs 1 of 2. Beide cursussen worden ondersteund met een power point presentatie met daarin, naast de teksten, veel afbeeldingen, foto’s, filmpjes, opdrachten, enz. De cursussen worden bovendien steeds bijgesteld, want het kan altijd weer beter, duidelijker, of nóg interactiever.

En toen was daar opeens in 2020 het Corona-virus, en moest iedereen zo veel mogelijk thuisblijven. De dagcursus kon ik (tussen de lockdowns door) nog wel geven, de avondcursus niet. Voor mij was dat aanleiding om de avondcursus voor het KV 1 om te zetten naar een online video-cursus. En dat bleek een schot in de roos, want nu kunt u gewoon thuis, op het moment dat het ú uitkomt, de lessen volgen en eventueel nog een keer terugkijken.

In de cursussen voor het KV 1 en 2  tracht ik u zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Bovendien probeer ik mijn cursussen zo aan te bieden, dat ze behalve leerzaam ook plezierig zijn om te volgen. Want dat leert een stuk prettiger.

Graag tot ziens bij één van de cursussen voor het KV, of op het water voor een praktijkvaarles. 

Met vriendelijke groet,
Rolf Colenbrander