Over ons

Vaarschool de Belter verzorgt sinds 1989 praktijkvaarlessen en cursussen (online video-cursus én live curus) voor het Klein Vaarbewijs 1 en 2.
Ik probeer cursussen voor het KV zo te geven, dat ze behalve informatief ook prettig zijn om te volgen. Want bij zo’n leuke hobby horen geen saaie lessen!

Wat is er nu leuker dan van je hobby je werk te maken 

In 1984 kocht ik mijn eerste motorboot en een paar jaar later besloot ik om mijn ervaring als leerkracht in het onderwijs te combineren met die ontzettend leuke hobby, het varen. Bij de NWWB werd ik opgeleid tot vaarinstructeur, en in 1989 gaf ik mijn eerste praktijkvaarlessen. Na de invoering van het Klein Vaarbewijs in 1991 ben ik gestart met het verzorgen van cursussen voor het KV 1 en KV 2. 

En toen was daar opeens in 2020 het Corona-virus, en moest iedereen zo veel mogelijk thuisblijven. Ik heb toen besloten om een online video cursus aan te gaan bieden (de cursus voor het KV 2 volgt binnenkort). Het bleek een schot in de roos, want nu kun je gewoon thuis, op een moment dat het jou uitkomt, de lessen volgen en eventueel nog een keer terugkijken. Eigenlijk had ik dit al veel eerder moeten doen.

Heb je toch liever live les, samen met nog een paar enthousiaste watersporters? Dat kan nog steeds, ik kom dan bij je op een door jou gekozen locatie. 

In de cursussen voor het KV 1 en KV 2  tracht ik je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Bovendien probeer ik mijn cursussen zo aan te bieden, dat ze behalve leerzaam ook plezierig zijn om te volgen. Want dat leert een stuk prettiger. Graag tot ziens bij één van de cursussen voor het KV, of op het water voor een praktijkvaarles. 

Met vriendelijke groet,
Rolf Colenbrander 

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie