Vernieuwde cursus Klein Vaarbewijs 2

Uw klein Vaarbewijs 2 halen op een zo prettig mogelijke manier

Er worden heel wat dagcursussen aangeboden voor het KV 2. Maar het is mijn stellige overtuiging dat je in één dag nooit alle stof voor dit examen kunt behandelen, zelfs niet benadering. Tot nu toe bied ik de cursus dan ook aan als een twee-daagse cursus. En zelfs dan moet ik keuzes maken in wat ik wel, en wat ik niet behandel.
Zo’n twee-daagse cursus heeft echter een paar nadelen. Ten eerste de prijs. Voor twee lesdagen betaal je meer dan voor een dag. En als ik naar u toe kom, heb je ook twee keer reistijd en reiskosten. Verder is het vaak nog niet zo eenvoudig om twee dagen te vinden, waarop iedereen kan.

De stof voor het examen

De stof die u voor dit examen moet kennen bestaat uit de volgende onderwerpen: het Scheepvaartreglement Westerschelde, de zeekaart en de zee-betonning, meteorologie, het getij en navigeren (werken in de kaart). De eerste twee onderwerpen zijn niet moeilijk. Het derde onderwerp, meteo is ietsje moeilijker, maar alsnog goed te doen. Het vierde onderwerp, getijwerking, is al wat lastiger, maar nog steeds niet heel moeilijk. U krijgt bij dit onderwerp bij voorbeeld opgaves, waarbij u moet uitrekenen hoe veel water u onder de kiel hebt op een bepaalde plek.

Met afstand het lastigst is het laatste onderwerp, navigeren. De vragen over dit onderwerp leveren u op het examen naar verhouding echter wél de meeste punten op. Het bepalen van de positie is nog relatief eenvoudig, maar het omrekenen van een kompaskoers naar een ware koers, en omgekeerd, waarbij je via een constructie ook nog moet uitrekenen hoe veel graden de stroming je weg zet, is best pittig.

Nieuwe opzet

Omdat een twee-daagse cursus niet voor iedereen handig is, én om de kosten voor u te drukken, heb ik besloten om het roer drastisch om te gooien. In het voorjaar van 2023 ga ik een online video-cursus aanbieden voor het KV 2. Hierin wordt alle stof uitgebreid behandeld in 19 video’s, alsof u live les krijgt. Met name het navigeren wordt heel uitgebreid, en stapje voor stapje, behandeld. Daarbij gaat u na een korte instructie ook vragen maken, zodat u gelijk handigheid krijgt en ervaring opdoet in het werken in de kaart.

De voordelen op een rijtje

De relatief makkelijke stof kunt u zich prima eigen maken via de online video-training, waarin we ook een aantal opgaven gaan maken en bespreken. De lastige stof die wel wat extra aandacht kan gebruiken doen we dan live, tijdens de cursusdag. Wat u die dag leert kunt u daarna ook nog eens op uw gemak terugkijken en oefenen in de online training.
Het tweede voordeel is dat de cursus voor een beduidend lager bedrag kan worden aangeboden.
Derde voordeel is dat u de video’s van de online video-cursus gedurende een half jaar net zo vaak kunt volgen als u wilt. En mocht u in dat half jaar zakken voor het examen (waar we natuurlijk niet van uit gaan), dan wordt de online-cursus na het overleggen van de afspraak voor het examen, én uw examenuitslag, gratis met 3 maanden verlengd, net zo vaak totdat u slaagt.

Locatie, kosten, minimum aantal cursisten

Voorde online-cursus betaalt u een vaste prijs van € 89,- per persoon. De kosten voor de dagcursus zijn afhankelijk van het aantal cursisten en mijn reistijd/reiskosten. Hoe groter de groep, hoe lager het bedrag per persoon. Ik verzorg de cursus op een door u gekozen locatie. En als u liever twee halve dagen les krijgt, dan kan dat ook.
Wilt u meer weten over de cursus, neemt u dan even contact met ons op, ik neem de mogelijkheden graag even met u door.

‘Under construction’

Momenteel (04-03-2023) leg ik de laatste hand aan de online video cursus. Zodra deze online staat, kunt u deze boeken. Tot die tijd bied ik alleen de twee-daagse live cursus aan voor het KV 2.

 

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te verbeteren. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Bekijk meer informatie